Balanstraining

  1. Home
  2. Balanstraining
Balanstraining

Balanstraining bij BrightNow

Bij BrightNow ben je van harte welkom als je wilt werken aan je persoonlijke gezondheid en geluk. BrightNow biedt Balanstraining, Mindfulness en Tai chi – Qigong en daarmee een pad voor persoonlijke c.q. spirituele groei.

Het oefensysteem van BrightNow staat, zoals de naam al doet vermoeden, helemaal in het teken van balans. Niet alleen op lichamelijk gebied, maar ook als het aankomt op jouw emotionele en mentale balans, en (dus) je balans met je omgeving. Ik voorzie je daarbij graag van de ondersteuning en begeleiding die je nodig hebt.

We bieden trainingen in verschillende vormen, die elkaar overigens prima aanvullen: een wekelijkse training, een cursus of een losse workshop ter oriëntatie of het iets voor jou / jouw bedrijf is.

Balans

Het kunnen beschikken over een goede balans lijkt zo vanzelfsprekend. Toch is dit niet altijd het geval. Onze balans wordt in het dagelijks leven namelijk continu verstoord. Enerzijds is dat goed, al ‘balancerend’ groei je, maar anderzijds kan je, als de verstoringen te groot worden /te veelvuldig voorkomen, behoorlijk het spoor bijster raken (…’uit je balans raken’).

Uit macht der gewoonte houden we soms vast aan dingen die ons niet meer dienen, die ‘in de loop der tijd zo gegroeid zijn’. Dit kan een slechte lichaamshouding zijn, maar ook negatieve emoties (angst, boosheid, verdriet) of mentale obstakels (bv de neiging tot piekeren, ‘ik ben niet goed genoeg’, ik kan het niet’ …) die steeds weer terugkerend zijn. De balanstraining van BrightNow helpt je deze oude patronen doorbreken.

Balanstraining

Ingrijpende gebeurtenissen kunnen ook trauma’s achterlaten. Het maakt niet uit of de oorzaak nou lichamelijk is (bv een operatie, een moeilijke bevalling…), emotioneel (bv gepest worden, een scheiding doormaken…), of mentaal (bv. langdurige studiestress). Al deze zaken laten hun sporen na, in alle lagen van je zijn. Blijf er niet mee rond lopen! Voor vele zaken is een ‘undo’.

Effectieve balanstraining, voeding vanuit de bron (!)

Veranderingen in je doen en laten door balanstraining zijn snel zichtbaar. Als het ware neemt deze training je mee terug naar de persoon die je daadwerkelijk bent. Jouw blauwdruk zonder de invloed van negatieve of oude patronen die je niet (meer) van dienst zijn. De veranderingen na een balanstraining zijn zowel fysiek, emotioneel als mentaal merkbaar. Hierbij kun je denken aan een verandering in je energie, je lichaamshouding en je algehele welzijn.

Wat de balanstraining bij BrightNow uniek maakt, is dat we het KISS principe hanteren: Keep It Simple and Straightforward (!) Kom tot de kern, blijf in het NU.
Daar oefenen we mee. Keer op keer. Balans is een werkwoord, al balancerend vind je JOUW evenwicht. En als je er mee aan de slag gaat zal dat spoedig zijn vruchten afwerpen. We werken met 3 ‘componenten’, nl houding (en beweging), aandacht (c.q. focus…) en ademhaling. Met de juiste mix van deze 3 gaat alles stromen, als vanzelf. En we sturen richting BALANS…

BrightNow biedt Balanstraining, Tai chi – Qigong, Mindfulness, Meditatie… Maar eigenlijk wijzen deze benamingen allemaal in de richting van hetzelfde. Ik hanteer de benamingen zodat je je weg kunt vinden naar mijn site; naar het oefensysteem van BrightNow.

Kennislijn

BrightNow mag putten uit een unieke kennislijn die terugvoert tot oude Chinese en Tibetaanse leermeesters, waar nodig getuned naar zowel westerse als oosterse hedendaagse (gezondheids-) inzichten. Veel van mijn leraren waren medisch geschoold.

Mindfulness, MBSR (mindfulness-based stress reduction), MBCT (Mindfulness-based cognitive therapy), Balanstraining, (Taoistische) Tai Chi, Qigong, Yoga, ZEN / (Transcendente) Meditatie…, etc.
Hoeveel hoeveel woorden en methoden we er ook nog ooit voor verzinnen, het gaat allemaal over jezelf vinden, en al bovenstaande technieken vinden hun oorsprong in eeuwenoude (boeddhistische en Taoistische) technieken, om terug te gaan naar onze basis. Jij, als UNIEKE PERSOON in deze wereld, maar tevens ONLOSMAKELIJK VERBONDEN met de gehele cosmos. “That’s not philosophy, that’s Physics” (Einstein).

Kom het zelf ervaren! Bij BrightNow. Enne… doe het NU, want voor je het weet word je weer meegesleurd door je dagelijkse routines… ????

Menu