Over mij

  1. Home
  2. Over mij

Mijn naam is Astrid Dobbelaar. Ik voel me in dit leven een soort Alice in Wonderland. ‘Life is but a dream’, en naar mijn idee maak ik in dit leven allerlei dingen mee om me te helpen groeien en op een dag terug te gaan naar ‘ergens’ waar ik vandaan kom; naar huis. Wat dat ‘naar huis’ precies is, wat er meer is dan de daily chores, DAT uit te vinden, dat is een zeer belangrijke drijfveer geweest in mijn leventje. ‘Waarom ben ik hier’ t/m ‘Wat doe ik in ’s hemelsnaam hier (op aarde)’ zijn vragen die me vanaf mijn puberteit bezig hielden.

Het zoeken naar antwoorden op deze vragen was voor mij geen optie, het was een ‘must’. Als puber vond ik het leven van volwassenen namelijk vaak maar ‘gedoe’; niet iets waar ik naar uit keek… Ik heb het zo lang mogelijk uit proberen te stellen om volwassen te worden, maar ja… zo’n poging is gedoemd te mislukken, uiteraard.
Op een dag besloot ik: OK, er uit stappen is geen optie, dus ik wil er in, maar dan wel op een manier die ‘te doen is’. Ik werd ontwerper, bij het NOB en bij Philips Design, later onderzoeks-ontwerper bij Philips Research. Mijn taak was voornamelijk concept ontwerp op het gebied van intelligente media systemen (zeg maar de voorloper/vroege vorm van A.i.) Dat was ZEKER ‘goed te doen’.

Ik voelde me in mijn baan als ontwerper-onderzoeker meerdere jaren op mijn plek. Maar bovengenoemde drijfveer bleef op de achtergrond bestaan. Ik dacht: “het is PRIMA hier achter mijn ontwerptafel, maar als ik op een dag deze aarde verlaat, en ik heb hier niets anders geleverd dan ontwerpen voor NOB en Philips, ga ik dan voldaan ‘terug naar huis’?”
Het antwoord was een volmondig NEE, een leven tussen de magnetron en mijn computer was niet langer vol te houden. Ik kreeg klachten, viel uit op mijn werk met een ‘muisarm’.

En het leven bracht mij bij een leerschool ‘beyond my wildest dreams’… De school van de Chinese Tai Chi & Qigong grootmeester en arts dr. Shen Hongxun en zijn Kennislijn, die -via een van zijn belangrijkste leraren, Lama Fahai- veel oude Tibetaanse kennis in zich droeg. … Heel wat heilige huisjes uit mijn westerse opvoeding gingen om, en steeds vertelde mijn intuitie me weer: “Ja, zó Zit het!”

Jarenlang volgde ik intensief trainingen bij Dr. Shen. Aanvankelijk gewoon als student en later filmde ik al zijn lessen, opdat zijn spirituele kennis en kunde niet verloren zouden gaan. Ook volgde les bij zijn dochter en zoon Shen Jin en Shen Zhengyu en nog enkele anderen in dezelfde lijn. Ik geef inmiddels sinds 2006 zelf les en verzorg in overleg workshops voor bedrijven en instellingen door het hele land.

Naast mijn tai chi en qigong vaardigheden studeerde ik aan de Universiteit van Amsterdam (UvA) en de Kunstacademie Utrecht (HKU) en ben ik zowel Westers als Oosters medisch geschoold op Hoger Beroeps Onderwijsniveau. Ik gebruik de opgedane inzichten continu ter verbetering van mijn lessen. Ik vind het fijn om mijn kennis in te zetten teneinde mensen te leren hoe op een speelse manier ‘gezond en wel’ te blijven (c.q. te worden…)

Als je meer wilt weten over de oorsprong van het systeem, lees dan ‘Over de Kennislijn
Als je wilt weten waarom ik zo enthousiast ben over het systeem wat ik geef, lees dan verder bij ‘Waarom ik Taijiwuxigong’ doe

Menu